Home Administrație publică 29 de milioane de euro accesați la Constanța, pentru renovarea energetică a clădirilor publice și rezidențiale. Câte vor fi reabilitate?

29 de milioane de euro accesați la Constanța, pentru renovarea energetică a clădirilor publice și rezidențiale. Câte vor fi reabilitate?

by PĂUN IONELIA
0 comment

Primăria Municipiului Constanța a accesat circa 14 milioane de euro totalul de 23 de milioane de euro disponibili pentru întreg județul Constanța, în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale. În plus s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice, urcând totalul accesat la 29 milioane de euro. Astfel, 17 blocuri din municipiul Constanța urmează să fie renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență. 

Reabilitarea termo-energetică a celor 17 imobile se va realiza prin: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrasctructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei. 

Mai mult, în afara acestor fonduri, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea constănțeană a accesat peste 50 de milioane de lei pentru renovarea integrată a clădirilor publice și aproape 25 de milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice. 

De aceste fonduri vor beneficia: Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, Școala Gimnazială nr.14, Școala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Turtă Dulce”, Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”. 

Fonduri accesate:

Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale: 68.913.355,732 lei fara TVA

Renovarea integrată a clădirilor publice: 51.840.067,614 lei fara TVA

Renovarea energetică moderată a clădirilor publice: 23.011.751,874 lei fara TVA 

Primăria Municipiului Constanța pregătește în această perioadă alte proiecte ce urmează a fi depuse în cea de a doua sesiune de depuneri din cadrul PNRR ce se va desfășura în august/septembrie 2022.

related posts

Leave a Comment