Home Actualitate Constanța a trecut pragul de incidență 3

Constanța a trecut pragul de incidență 3

by Antonia Mocanu
0 comment

3.50, aceasta era incidența înregistrată în municipiul Constanța în a treia zi a lunii noiembrie. 133 noi cazuri de Covid-19 confirmate în ultimele ore și o incidență în ceea ce privește județul Constanța de 1.7/ 1.000 de locuitori. De asemenea nici decesele provocate de Sars Cov 2 nu ocolesc județul nostru, în data de 1 noiembrie înregistrându-se cinci.

De asemenea în ceea ce privește spitalele în care se află pacienți infectați, potrivit Prefecturii Constanța, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, 10 paturi ATI  sunt ocupate din totalul de 10 și 12 paturi ATI ocupate la Spitalul Municipal din Medgidia, din totalul de 15. Totodată în ceea ce privește acest spital, autoritățile anunță faptul că 7 paturi ATI vor fi pregătite la Spitalul Municipal Mangalia, care vor deveni funcționale în cel mai scurt timp.

Totodată  printre localitățile din județul Constanța cu o incidență mare de cazuri se regăsesc Eforie cu incidență 1.71, Ovidiu, cu 3,64, Techirghiol cu o rată a incidenței de 1,85, Cogealac cu 1,79, dar și Fântânele cu 3 incidență, Topraisar cu 1.86 și Valu lui Traian cu 1.63.

Revenind la incidența în ceea ce privește municipiul Constanța, fiind  de 3.50  per 1.000 de locuitori, măsuri vor fi luate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Printre măsuri se vor număra obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura, permisă  înlăturarea acesteia, fiind permisă pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi, în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 m de alte persoane, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fiind interzisă, și nu numai.

Menționăm faptul că odată cu înregistrarea indicelui peste pragul de 3/1.000 locuitori și programul de funcționare al unităților de învățământ din municipiul Constanța se va schimba pentru o perioadă de 14 zile pentru prevenirea răspândirii și infectării cu Sars Cov 2.

related posts

Leave a Comment