Home Actualitate Un al patrulea vaccin împotriva COVID-19

Un al patrulea vaccin împotriva COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Un nou vaccin ce combate Covid-19 ar putea fi disponibil în scurt timp. Este vorba despre cel produs de compania Johnson & Johnson și care va pune la dispoziție cel de-al patrulea vaccin ce combate boala.

Vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului, iar România va primi primele doze începând cu luna aprilie.

Potrivit  specialiștilor serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare. De asemenea, conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului. În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului a primit săptămâna trecută cererea oficială pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID produs de Johnson&Johnson.  Spre deosebire de vaccinurile Pfizer BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

De asemenea, vaccinul administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice. Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

related posts

Leave a Comment