Home Actualitate 8.500 noi doze vaccin Moderna pentru Constanța

8.500 noi doze vaccin Moderna pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța primește la începutul lunii martie 8.500 noi doze de vaccin Moderna, după ce în cursul acestei săptămâni, țara noastră a primit în cea de-a patra tranșă 79.200 de doze. Vaccinul a sosit în România pe cale terestră.

Astfel, în data de 2 martie,  dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 26.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 10.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 10.290 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 8.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 10.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 4.210 doze.

În  centrele  de  vaccinare  se  vor  utiliza  atât  doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de  depozitare,  prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Tranșa de vaccin sosită în țara noastră va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât și prin metodele deja cunoscute. Etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Constanța a primit recent 23.400 noi doze de vaccin Pfizer Biontech și 18.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.

related posts

Leave a Comment