Home Actualitate Podul de la Cernavodă intră în reabilitare

Podul de la Cernavodă intră în reabilitare

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești proaste pentru șoferi. Podul de la Cernavodă intră în reabilitare. Lucrările vor dura 24 de luni, iar constructorul va oferi şi o garanţie a lucrării de 60 de luni. În perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, iar constructorul promite că nu vor exista restricţii de circulaţie. 

Luni a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2. Contractul semnat  între Compania națională  de Administrare a Infrastructurii Rutiere și firma care va executa lucrările este în valoare de aproape 70 de milioane de lei, obiectivul fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, iar perioada de garanție este de 60 de luni.  Contractul de reabilitare a părții rutiere prevede o serie de lucrări. Astfel va fi înlocuită  hidroizolația căii pe partea carosabilă și trotuare. De asemenea va fi înlocuit sistemului rutier, parapetul pietonal și direcțional și rosturile  de dilatație. Vor fi efectuate lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile precum și de refacere a protecției anticorozive la structura metalică.

CNAIR a anunțat că din fericire în perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.  

related posts

Leave a Comment