Home Actualitate Tratament special, la Techirghiol

Tratament special, la Techirghiol

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație alarmantă. Numărul copiilor cu probleme oculare a crescut cu aproape jumătate de la declanșarea pandemiei. Trecerea cursurilor în sistemul online s- a dovedit a avea un impact negativ asupra elevilor. Mulți dintre ei au probleme de acuitate vizuală însă au dezvoltat și tulburări de atenție și cefalee. O echipă de specialiști în optometrie funcțională din Spania a ajuns la Techirghiol și oferă consultații gratuite și evaluări de specialitate unice în țara noastră pentru copiii cu probleme de vedere.

Milan are 14 ani și este clasa a noua. De aproape un an, cursurile le-a făcut on line, iar asta a avut consecințe negative asupra sănătății lui, fizice și psihice. Oboseala își spunea cuvântul după fiecare zi de cursuri, iar încetul cu încetul din cauza lipsei de socializare a devenit mai retras.

Milan este doar unul dintre sutele de copii din România asupra cărora, pandemia și-a lăsat amprenta. Putem spune însă ca este un caz fericit. În cazul altora însă consecințele au fost mult mai grave. Au ajuns acum să sufere de miopie sau strabism, după ce au fost nevoiți să petreacă ore întregi în fața unui telefon, pentru că nu toți și-au permis un dispozitiv mai mare, care i-ar fi protejat mai mult. 

Mai grav este însă faptul că astfel de probleme de acuitate vizuală ignorate și netratate la timp pot avea urmări grave și din punct de vedere neurologic. Iar în România astfel de afecțiuni sunt greu de depistat. O echipă de specialiști în optometrie funcțională din Spania se află zilele acestea la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol, acolo unde oferă copiilor aflați sub tratament, evaluări speciale unice în România. Ulterior  aceștia eliberează prescripții speciale de ochelari și exerciții de stimulare vizuală care îi vor ajuta să se poată concentra mai bine pe obiectivele ce urmează să le atingă.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă copiilor sub 5 ani să petreacă o oră sau mai puțin pe zi pe dispozitivele digitale, iar copiii sub 1 ani să nu fie deloc expuși dispozitivelor digitale. Copiii peste 6 ani pot avea puțin mai multă libertate în ceea ce privește expunerea la ecrane, însă medicii nu recomandă mai mult de 2-3 ore pe zi pentru copiii de gimnaziu.  

related posts

Leave a Comment