Home Actualitate Tratamente inovatoare și gratuite, la SCJU Constanța pentru pacienții care suferă de Boala Parkinson  

Tratamente inovatoare și gratuite, la SCJU Constanța pentru pacienții care suferă de Boala Parkinson  

by Antonia Mocanu
0 comment

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vine în sprijinul pacienților care suferă de boala Parkinson, cu două variante de tratament noi, de ultimă generație, gratuite și care le pot asigura o viață aproape de normalitate.

Folosite de specialiștii din Europa, tratamentul cu apomorfină și tehnologiile de ultimă generație ( pompa cu triplă combinație levodopa/ carbidopa/ entacapona gel intestinal) sunt disponibile acum, complet gratuit, și pentru pacienții secției clinice de Neurologie din cadrul SCJU Constanța. Datorită terapiilor infuzionale, diminuarea efectelor bolii poate fi constantă, fapt ce va elimina din peisajul cotidian multe dintre simptomele des întâlnite cum ar fi: tremorul, încetineala sau dificultățile de mers.

„Odată cu aprobarea și disponibilitatea gratuită pentru pacienți a tratamentului cu apomorfină, cât și a tehnologiilor de ultimă generație (pompa cu triplă combinație levodopa/carbidopa/entacapona gel intestinal), putem să afirmăm, că noi, ca și specialisti în diagnosticarea și indicația tratamentului bolii Parkinson avem posibilitatea să ne ajutăm pacienții cu adevărat, acum având opțiunea să le individualizăm tratamentul în funcție de stadiul bolii și de simptomele pe care fiecare pacient le îndură în fiecare zi” – a declarat conf. univ. dr Any Docu Axelerad, șef secție clinică Neurologie.

Cele două metode noi de tratament necesită fie utilizarea unui dispozitiv transabdominal, permanent montat prin gastrostomie endoscopică percutană (metodă efectuată de o echipă mixtă de medici, în colaborare cu Prof. Univ. Dr. Eugen Dumitru, șef secție clinică Gastroenterologie), fie introducerea unui ac subțire sub piele, fixat cu un adeziv care să-l mențină în această poziție.

„Pentru mine și colegii mei, specialiștii din secția clinică de Neurologie a Spitalului Județean Constanța, este o mare realizare profesională să fim printre primele clinici din țară,  având deja primele cazuri cu rezultate remarcabile, cu aceste două noi tehnologii”, a declarat conf. univ. dr Any Docu Axelerad, șef secție clinică Neurologie.

În luna aprilie, dorim să fim alături de comunitățile de pacienți și să atragem atenția asupra acestei maladii. Totodată venim cu un mesaj de încurajare și speranță către pacienții noștri. Echipa de medici din clinica de Neurologie a SCJU Constanța vă așteaptă la reevaluare.

related posts

Leave a Comment