Home Actualitate Trageri de luptă în Poligonul Pecineaga

Trageri de luptă în Poligonul Pecineaga

by Romanov Alex
0 comment

Amplu exercițiu desfășurat în raionul Poligonului de tragere Pecineaga. La sfârșitul acestei săptămâni, militari din cadrul Batalionului Nave Treceri Fluviale ”Danubius” al Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” au desfășurat un exercițiu complex cu trageri de luptă în cadrul exercițiului ”Danube Protector 22”, în raionul Poligonului de tragere Pecineaga.

În cadrul exercițiului, geniștii marinari ai Forțelor Terestre, în cooperare cu Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu”, au participat, cu un bac fluvial de tip catamaran, la un marș tactic, din raionul de dislocare la pace spre raionul Pecineaga, punctul culminant reprezentându-l executarea tragerilor de luptă cu mitralierele navale instalate pe ambele borduri ale navei.

Pe timpul marșului, militarii din cadrul echipajului navei au demonstrat, prin situațiile tactice rezolvate, că sunt preocupați constant de îmbunătățirea deprinderilor și îndeplinesc cu profesionalism atribuțiile funcționale de diversă complexitate, certificând standardele de interoperabilitate în cadrul exercițiilor de tip întrunit.

Executarea tragerilor cu muniția de infanterie, străpungerea țintelor terestre, chiar de la primele cartușe plecate din gurile de foc și mai ales spiritul motivațional aflat la cote înalte, a determinat ca echipajele ce deserveau instalațiile artileristice să fie apreciate prin calificativul ”Excelent”.

Cooperararea în continuă ascensiune cu structuri ale forțelor navale constituie un avantaj semnificativ și îmbogățesc orizontul cunoașterii în planificarea și desfășurarea exercițiilor întrunite de nivel tactic.

sursa foto: Forţele Terestre Române

related posts

Leave a Comment