Home Actualitate Surpriză neplăcută în Gara Constanța

Surpriză neplăcută în Gara Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Oficial sezonul estival a început, iar pe litoral turiștii care ajung sunt din ce în ce mai mulți. Majoritatea alege să vină cu trenul numai că atunci când oamenii ajung în gara din Constanța au parte de o surpriză … neplacută. Tunelul pietonal este închis pentru lucrări de reabilitare, iar pe liniile ferate este tot un șantier. În aceste condiții călătorii sunt nevoiți să facă slalom printre șine ca să poată ajunge de pe un peron pe altul. Valoarea lucrărilor de reabilitare din gara Constanța se ridică la 10,4 milioane de lei.

Potrivit graficului lucrările la tunelul pietonal şi cele de reabilitare a liniilor din Gara Constanţa trebuiau finalizate în data de 20 mai 2020. Cel puțin așa scrie negru pe alb, pe panoul informativ instalat în gară. Asta în teorie, pentru că în practică lucrările sunt departe de a fi finalizate. Gara este încă în plin şantier, iar turiştii care vin la mare trebuie să demonstreze ca au și abilități sportive ca să poată traversa peste șinele de cale ferată. Asta în condițiile în care tunelul este și el încă în reparații.

Există câteva panouri din loc în loc pe care este indicat locul prin care oamenii, cu bagaje în mână, trebuie să ajungă la liniile 3-6 ale Gării Constanţa. Numai că și acest așa-zis acces lasă de dorit.

Dacă pasagerii mai au și bagaje voluminoase ori mai grav sunt persoane cu dizabilități, atunci singura modalitate de trecere este doar cu ajutor din partea unei alte persoane.

Reprezentanții CFR  Infrastructură susțin pe pagina de socializare a companiei ca de fapt termenul de finalizare al lucrărilor este semestrul 2 și că ele sunt în grafic.

“Constructorul a finalizat până în prezent lucrările de reparații capitale la două dintre cele patru linii, inclusiv drenul dintre linii, iar la tunelul pietonal s-au finalizat lucrările de etanșare, placarea pereților tunelului cu faianță pe o înălțime de doi metri, zugrăvirea acestora și a tavanului cu vopsea lavabilă, repararea rampelor scărilor de acces în tunel.  În prezent se execută lucrările de reparații capitale la linia 3, iar în interiorul tunelului pietonal se execută deja lucrările de montare a gresiei.”, comunică CFR Infrastructură

În postarea companiei nu este specificată însă o dată clară, ceea ce înseamnă că ele s-ar putea termina chiar și în septembrie după încheierea sezonului estival.

Iar în tot acest timp turiștii care vor veni la mare în această vara vor trebui să treacă mai intâi pe la sala de forță pentru ca mai apoi să poată să treacă cu bagajele peste obstacolele din Gara Constanța.

related posts

Leave a Comment