Home Actualitate Fapte bune pentru vârstnicii constănțeni

Fapte bune pentru vârstnicii constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Cei aproape 300 de bătrâni ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanța au fost ținuți departe de pandemia COVID-19. Acest lucru a fost posibil datorită măsurilor luate de către personalul Direcției de Asistență Socială. Astfel în contextul actual, angajații căminului pentru persoane vârstnice s-au oferit voluntar să intre în carantină împreună cu bătrânii.

Astfel, de aproape trei luni, asistente, îngrijitoare, bucătărese, infirmiere și paznici, angajați ai Căminului de Vârstnici Constanța, lucrează în ture de câte 14 zile pentru a oferi siguranță celor 300 de persoane aflate în grija lor.

Măsura luată în cadrul căminului de bătrâni este de bun augur, deoarece nicio  persoană nu s-a îmbolnăvit. Chiar dacă angajații au decis să nu mai plece la familiile lor, respectând totodată și niște norme stricte, totul este de bun augur.

De asemenea, la intrarea în tura de două săptămâni, personalul este testat și nu mai iese din unitate, iar accesul vizitatorilor este și acum interzis.Toate măsurile riguroase luate sunt pentru protecția atât a personalului, dar și a persoanelor vârstnice, astfel că bătrânii au voie să iasă doar în curtea instituției.

Pentru a le mai alina dorul de rudele de acasă, persoanele vârstnice au la dispoziție telefoane mobile sau tablete, prin care își pot apela apropiații.

related posts

Leave a Comment