Home Actualitate Sudul litoralului, în plină ascensiune

Sudul litoralului, în plină ascensiune

by Antonia Mocanu
0 comment

Afaceriștii din turismul estival fac planuri sa renască staţiunile din sudul litoralului românesc. Acolo este viitorul, spun ei. Mamaia şi Năvodari arată ca un cartier de oraş, însă Neptun-Olimp și tot ce este spre Mangalia se dezvoltă exploziv zilele acestea. În ultimii ani, tot mai mulţi investitori în turism aleg sudul litoralului pentru a construi, cumpăra şi reabilita hoteluri din această zonă, astfel că imaginea acestor staţiuni se schimbă de la an la an.

Primăria Mangalia adminstrează 7 staţiuni întinse pe mai bine de 8 kilometri de plajă: Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp. De departe, cele mai multe investiţii le-a atras Neptun-Olimp, o staţiune despre care specialiştii spun că va deveni perla litoralului românesc. Administraţia locală a atras fonduri europene de aproximativ 20 de milioane de euro, bani destinaţi dezvoltării infrastructurii şi modernizării staţiunilor.

Multe hoteluri din sud şi-au schimbat proprietarii. Aici s-au făcut modernizări, e loc de investit şi e potenţial de dezvoltare atât ca microclimat zonal cât şi ca strategie de poziţionare pe piaţă. În Mamaia, de pildă, nu mai ai cum să faci turism all inclusive însă în Sud ai posibilitatea aceasta.

Și primăria trebuie să se implice împreună cu hotelierii care deja plătesc bani pentru viitorul stațiunilor din sud. Nu este suficient ca investitorii să vină cu milioanele de euro – ei solicită şi implicarea administraţiilor locale, care au un rol decisiv în ceea ce priveşte infrastructura unei staţiuni. Şi autorităţile au început să îşi dea seama de importanța staţiunilor din sudul litoralului. Primăria din Mangalia s-a gândit să pună sudul românesc pe internet, în lumea virtuală.

Turismul destinat familiilor pare să fie cartea câştigătoare a investitorilor din sudul litoralului. Familiştii se orientează spre aceste zone deoarece aici se păstrează senzaţia de vacanţă, staţiunile sunt verzi şi nu s-a construit haotic.

Sursa foto: https://discoverdobrogea.ro/

related posts

Leave a Comment