Home Actualitate Slujbă la Sanatoriul Techirghiol

Slujbă la Sanatoriul Techirghiol

by Antonia Mocanu
0 comment

Aflați de o săptămână în carantină în centrul de la Techirghiol, 300 de români au avut parte de o surpriză din partea Arhepiscopiei Tomisului. Pentru că nu pot merge la biserică din cauza restricțiilor și nici măcar la capela sanatoriului, arhiepiscopul Tomisului a ținut o slujbă chiar pe platoul din fața centrului balnear. La final, preoții au fost aplaudati.

După ce zilele trecute autoritățile au sensibilizat cetățenii prin redarea Imnului Național al României in spatiul public, Arhiepiscopia Tomisului a desfășurat o acțiune similară pentru creștini. Mai exact o procesiune cu caracter prin tot județul, acțiune care s-a încheiat la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Acolo se afla carantinati de o saptamana 300 de romani repatriate din Spania si Italia. Scopul acțiunii a fost chemarea la rugăciune a credincioșilor într-un moment de cumpănă pentru întreaga omenire.

„Această procesiune a avut rolul de a lua legătura cu preoții și credincioșii stăpâniți de frica pandemiei și mai ales că ei nu pot intra în biserică. Am venit cu cu moaștele Sfântului Nectarie, Icoana Maicii Domnului am poposit la biserici și am mers cu rugăciuni prin orașe și localități și ultimul popas la Sanatoriul Techirghiol. Pe trei laturi oamenii aflați în carantina, românii erau acolo triști le- am făcut rugăciuni și i-am încurajat”, IPS Teodosie –  Arhiepiscopul Tomisului.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au ținut să precizeze că acțiunea a respectat normele legale în vigoare, fiind încadrată la deplasare în interes profesional.

related posts

Leave a Comment