Home Actualitate Peste 600.000 de contracte de muncă suspendate sau încetate

Peste 600.000 de contracte de muncă suspendate sau încetate

by Antonia Mocanu
0 comment

Ministerul Muncii anunţă că numărul contractelor de muncă suspendate şi încetate se ridică la peste 600.000, majoritatea fiind în industria prelucrătoare, hoteluri, restaurante sau comerţ.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale  anunţă că va transmite, zilnic, datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate, cu precizarea principalelor domenii de activitate în care se evidenţiază modificări importante privind numărul de contracte individuale de muncă suspendate sau încetate.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.   Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare  se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea. În prezent, numărul contractelor de muncă suspendate şi încetate se ridică la peste 600.000, majoritatea fiind în industria prelucrătoare, hoteluri, restaurante sau comerţ.

related posts

Leave a Comment