Home Actualitate Situație incertă în privința șomajului tehnic

Situație incertă în privința șomajului tehnic

by Antonia Mocanu
0 comment

Statul român nu va mai putea susține plata indemnizațiilor pentru șomajul tehnic după data de 15 mai, când se încheie starea de urgență. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat însă faptul că Guvernul lucrează la o un alt plan pentru a rezolva această situație. Este vorba de un pachet de măsuri prin care angajatorii și angajații să fie sprijiniți ca să-și reia activitatea după 15 mai. Măsurile se vor adresa următoarelor etape și ar putea avea un caracter gradual. De exemplu, angajații ar putea reveni în activitate în etape, cu program redus sau într-o formă flexibilă de muncă.

„Elaborăm și alte măsuri, care se adresează românilor reîntorși în țară, cărora dorim să le oferim oportunități pentru a se angaja în România, respectiv celor rămași fără loc de muncă, nu sunt în șomaj tehnic, li s-a întrerupt activitatea și reprezintă o resursă pe care vrem să o reantrenăm în activitate”, a explicat Violeta Alexandru.

Statul ar putea contribui, alături de angajator, pe baza unui parteneriat, la o formă de susținere financiară, orientându-se către acele sectoare cu potențial. Nu va fi doar un sprijin financiar, ci va fi susținut de măsuri care să sprijine reconversia profesională.

„La un bilanț intermediar, aferent perioadei 16 martie-31 martie, peste 600.000 de români angajați au fost sprijiniți prin măsura șomajului tehnic. Peste 50.000 de profeșionisti, care lucrează prin PFA, întreprinderi familiare, sau drepturi de autor au primit sau vor primi astăzi sprijinul prin șomajul tehnic”, a explicat ministrul.

Circa 600.000 de români au primit până acum banii din șomajul tehnic susținut de la bugetul de stat. Până la finalul zilei de luni va fi finalizată plata în totalitate, pentru cererile aferente lunii martie.

related posts

Leave a Comment