Home Actualitate Se lucrează la infrastructură în municipiul Constanța

Se lucrează la infrastructură în municipiul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Și în această săptămână echipele administratorului drumului public intervin în municipiul Constanța. De această dată se lucrează pe străzile Mircea cel Bătrân, Nicolae Iorga, în zona Dacia, dar și în cartierul KM 4-5.

Pe bulevardul Mamaia, continuă lucrările de reabilitare a traseelor pietonale pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Nicolae Iorga. Suprafața pietonală este reamenajată cu borduri noi și pavele moderne. Din această săptămână încep lucrările de modernizare a zonei carosabile. Se intervine cu utilaje de frezare pe porțiunea cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân și strada Prelungirea Bucovinei.

În zona Dacia, se amplasează borduri pe aleea Iasomiei. Noi locuri de parcare sunt în lucru pe aleea Magnoliei, unde se construiește suprafața carosabilă. Pe aleea Lupeni, continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii pietonale și rutiere. Se modernizează zonele de acces către blocuri. În cartierul KM 4-5, se reabilitează trotuarele pe strada Liliacului. Suprafața pietonală este decapată și se montează borduri noi.

Terenul de sport din incinta Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța este în curs de modernizare. Se amplasează bordurile care vor delimita suprafața terenului. Pe strada Făgetului, se reamenajează spațiile destinate parcării autovehiculelor în zona blocurilor ST3-ST7. Zona carosabilă este recondiționată cu asfalt.

De asemenea continuă investițiile în infrastructura rutieră din zonele rezidențiale. Carosabilul este construit de la zero pe străzile Muscel, Scheia și aleile Sânzienelor și Lămâiței din cartierul Baba Novac și pe străzile Camil Ressu și Ștefan Dărăscu din cartierul Palazu Mare. Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Echipele administratorului drumului public intervin cu echipamente profesionale.

Pentru siguranța participanților la trafic, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare. Se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

related posts

Leave a Comment