Home Actualitate Termen scadent pentru taxa de salubrizare

Termen scadent pentru taxa de salubrizare

by Romanov Alex
0 comment

Taxa de salubrizare este datorată numai de către persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanța și este fundamentată pe necesitatea asigurării prestațiilor pentru salubrizarea localității. În schimb, persoanele juridice, care desfășoară temporar sau permanent activitate pe teritoriul administrativ al municipiului Constanța, nu plătesc taxă de salubrizare, dar au obligația de a încheia contracte directe cu prestatorii de servicii specializați în acest sens.

Contribuabilii au de asemenea obligația de a depune o declarație în termen de 30 de zile de la data apariției oricărei modificări în ceea ce privește numărul de persoane care locuiesc în imobil, la care vor anexa documente justificative.

Declarația poate fi descărcată de pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, secțiunea Persoane fizice/Documente declarare/Taxa de salubrizare și depusă online, la secțiunea Servicii online/Declarații fiscale sau pe adresa de e-mail.

Taxa de salubrizare este în cuantum de 7,5 lei/lună/persoană și se plătește în 2 rate egale până la cele două termene scadente, 31 martie, respectiv, 30 septembrie, prin următoarele modalități de plată:

online:

– pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 3 rate

– pe site-ul www.ghiseul.ro

– prin serviciul Internet Banking

– prin ordin de plată predefinit pe canal electronic

– prin intermediul telefonului mobil: prin aplicația e-Tax Mobile – SPIT, disponibilă pe AppStore și Google PlayStore;

– prin ordin de plată: beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631;

– prin numerar sau prin  intermediul cardului bancar: la orice agenție fiscală SPIT;

related posts

Leave a Comment