Home Actualitate Se introduc noi măsuri

Se introduc noi măsuri

by Antonia Mocanu
0 comment

Președintele României, Klaus Iohannis a propus noi măsuri în ceea ce privește răspândirea covid 19. Prima dintre acestea face referire la persoanele peste 65 de ani, care trebuie să rămână în casă, deoarece acestea sunt cele mai vulnerabile și pot contacta virusul cu ușurință.

O altă măsură pe care președintele țării a propus-o se referă la pregătirea pentru persoanele în carantină sau în izolare a unor măsuri de supraveghere electronică.

„Am discutat măsurile suplimentare care se cer în această perioadă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să încetinim răspândirea infecției. Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanţă militară care se  va finaliza până la finele acestei zile, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri, 25 martie. Ce a fost o recomandare, devine o obligație. Am decis să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren”, a precizat Iohannis.

Măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii începând de mâine, 25 martie. Șeful statului spune că cetățenii pot ieși doar pentru a face cumpărături sau pentru a merge la serviciu.

related posts

Leave a Comment