Home Actualitate Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu 

Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu 

by PĂUN IONELIA
0 comment

Polițiștii locali au desfășurat săptămâna aceasta controale în trafic pentru identificarea vehiculelor concepute și destinate transportului de mărfuri care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale și aviz de traseu, conform H.C.L nr. 463/2021 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2022.   

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au fost verificate un număr de 333 de autoutilitare și s-au aplicat 112 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.598 lei.

Astfel de acțiuni se vor derula constant, iar pentru a preîntâmpina sancționarea sau producerea unor evenimente nedorite vă aducem la cunoștință următoarele: 

avizul de traseu se eliberează de către SC Confort Urban SRL în calitate de administrator al drumului pubic.

În situația în care traseul autovehiculului impune parcurgerea unor artere cu limitare de tonaj și transportul despășește limita maximă admisă aferentă acestor artere, accesul este permis numai în cazul achitării taxei, a obținerii autorizației de circulație și a obținerii avizului de traseu eliberat de administratorul drumului. În acest caz, autorizația de circulație pentru folosirea tramei stradale va fi însoțită în mod obligatoriu de avizul de traseu.

Responsabilitatea obținerii autorizației de circulație și după caz, a obținerii avizului de traseu, revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul utilizatorilor străini, acestea revin în exclusivitate conducătorului vehiculului.

Circulația fără a deține autorizație valabilă de folosire a tramei stradale și după caz, fără obținerea avizului de traseu sau neprezentarea acestora la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul constituie contravenție.

Persoanele fizice și juridice pot achita taxa de folosire tramă stradală prin următoarele modalități: 

-la ghișeele agențiilor fiscale SPIT, numerar sau prin intermediul cardului bancar;

-prin serviciul Westaco Express la staţiile OMV Petrom și magazinele Inmedio din municipiul Constanța, în numerar;

-prin ordin de plată, în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanţa, beneficiar Primăria Municipiului Constanţa, cod fiscal 4785631, caz în care eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale;

– online, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax.

related posts

Leave a Comment