Home Actualitate A început exercițiul militar “Mărășești 22.2”, ce se desfășoară la Babadag

A început exercițiul militar “Mărășești 22.2”, ce se desfășoară la Babadag

by Romanov Alex
0 comment

Ceremonie oficială de deschidere a exercițiului militar „Mărășești 22.2”, exercițiu ce se desfășoară în perioada 10 – 21 octombrie în Centrul Secundar de Instruire prin Luptă Babadag.

La ceremonie au luat parte detașamente reprezentative ale structurilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” și un detașament cu partenerii americani ai Diviziei 101 Parașutiști dislocați la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se instruiesc în comun, în perioada 10-21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul exerciţiului „Mărășești 22.2″.

Exerciţiul ,,Mărășești 22.2″ se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale.

sursa foto: Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”

related posts

Leave a Comment