Home Actualitate S-a publicat Ghidul Fiscal pentru cei care realizeză venituri în străinătate

S-a publicat Ghidul Fiscal pentru cei care realizeză venituri în străinătate

by Florentina Lup
0 comment

Pe site-ul ANAF, s-a publicat un nou material informativ, dedicat contribuabililor persoane fizice care au obligația să declare și să plătească impozitele și contribuțiile sociale datorate, pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020.

Materialele se găsesc pe anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte material informative.

Noul ghid clarifică o serie de aspecte legate de: tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declarația unică, tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România, modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută, contribuțiile sociale datorate, precum și modul de determinare și acordare a creditului fiscal.

În plus, contribuabilii pot găsi și alte detalii utile despre Declarația unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: formulare și de unde se pot procura, cum se poate depune Declarația unică și ce modalități de plată sunt puse la dispoziția contribuabililor.

related posts

Leave a Comment