Home Actualitate Atribuțiile polițiștilor din cadrul biroului pentru Protecția Animalelor

Atribuțiile polițiștilor din cadrul biroului pentru Protecția Animalelor

by Romanov Alex
0 comment

În cursul lunii noiembrie 2020, la nivelul Poliţiei Române a fost înfiinţată Direcţia pentru Protecţia Animalelor, iar la nivel teritorial au fost înfiinţate birouri care desfăşoară activităţi pe această linie.

În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, structura Biroului pentru Protecţia Animalelor este prevăzută cu funcţii de ofiţeri, agenţi de poliţie, precum şi de ofiţeri specialişti-medici veterinari.

Principalele atribuţii ale acestei structuri sunt prevăzute de OUG 175/2020 conform cărora, atunci când un poliţist constată că un animal se află într-o situaţie de pericol, emite de îndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioada de 45 de zile.

Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare de îndată de către personalul care asigură prestarea serviciilor publice de adăpostire a animalelor ce fac obiect al ordinului de plasare în adăpost, în prezenţa poliţistului care l-a emis.

Legislaţia privind protecţia animalelor reglementează situaţia tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfinţind o serie de drepturi şi obligaţii atât în sarcina deţinătorilor acestora, cât şi în sarcina autorităţilor şi instituţiilor statului.

Deţinătorii de animale au în mod obligatoriu şi responsabilităţi privind întreţinerea şi supravegherea acestora, tratamentul aplicat animalelor excluzând orice act de cruzime şi violenţă. sursa foto: glasulcetatii.ro

related posts

Leave a Comment