Home Actualitate România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR

România va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiți pentru decontarea testelor RT-PCR

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Sănătății a depus spre finanțare 4 proiecte europene, în cadrul apelului privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Activitațile principale ale proiectelor vizează decontarea din fonduri europene a costurilor cu servicii medicale de testare RT-PCR pentru identificarea infecțiilor active cu virusul SARS-CoV 2, realizate sau ce se vor realiza în cadrul programului național de supraveghere si control a bolilor transmisibile prioritare în perioada februarie 2020- ianuarie 2021.

,,Am început lupta în această pandemie în condiții de austeritate și am fost nevoiți ca în câteva luni să recuperăm pentru a putea gestiona în condiții de siguranță prima etapă. Vom solicita ca banii pe care îi vom recupera în cadrul acestor proiecte retrospective de la UE să fie redirecționați pentru a fi utilizați tot în sectorul sanitar.”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Evaluarea proiectelor va începe după 30 septembrie 2020, şi se estimează ca în luna martie să fie aprobată finanțarea. Bugetele celor patru proiecte însumează aproximativ 949 milioane lei (aprox.200 milioane de euro).

related posts

Leave a Comment