Home Editorii noștri îți recomandă Ilie Cobzariu, proiect de primar: Independenţa energetică a localităţii Ovidiu

Ilie Cobzariu, proiect de primar: Independenţa energetică a localităţii Ovidiu

by Crina Matei
0 comment

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Ilie Cobzariu, a intrat recent în politică şi participă la cursa pentru fotoliul de primar al oraşului Ovidiu. Este un profesionist desăvârşit şi a lucrat mai bine de 25 de ani în funcţii de conducere, în mediul privat. A implementat proiecte şi a gestionat bugetele marilor companii private. Așadar, se poate spune că, vine în administrația locală din zona deciziilor ferme şi rapide, motiv să aducă o schimbare în bine la Primăria Ovidiu.

– Ce vă place şi ce nu vă place la oraşul pe care vreţi să-l conduceţi?

– În Ovidiu trăiesc de aproape 30 de ani. Este un oraş liniştit care promite. Este foarte aproape de Constanţa şi proximitatea lacului Siutghiol conferă un plus localităţii. Mai îmi place diversitatea etnică. Ce nu-mi place, nu-mi place lentoarea asta, ritmul încet de a dezvolta adevărate proiecte pentru localitate. Discutăm de proiecte de primar, nu discutăm de lucrări de întreţinere. O asfaltare de stradă nu este un proiect de primar.

– Ce reprezintă pentru dumneavoastră un proiect de primar ?

– De exemplu, un proiect de primar ar fi independenţa energetică a localităţii. Independenţa energetică îţi va furniza economii la bugetul local şi bani care pot fi redirecţionaţi. Un astfel de proiect se poate dezvolta în două sau trei mandate cu fonduri europene.

– Ce consideraţi că trebuie să facă un primar pentru ca o localitate să se dezvolte?

– În primul rând trebuie să aibă în vedere proiecte care trebuie puse urgent în aplicare pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor. Şi apoi vorbim de proiectele mari generatoare de locuri de muncă şi de venituri la bugetul local. Ovidiu are un mare potenţial de dezvoltare ca o alternativă pentru zona industrială a Constanţei, dar nu a fost valorificat corespunzător.


– Un alt capitol din programul de dezvoltare este sănătatea. Ce proiecte aveţi în vedere?

– Îmi doresc construirea unui centru medical aflat în administrarea Primăriei Ovidiu. Pe lângă servicii medicale pentru copii şi servicii pentru persoanele cu probleme de locomoţie, centrul va oferi şi servicii de imagistică. La ora actuală, centrul de permanenţă nu este de permanenţă. Nu există nici măcar o asistentă medicală care să asigure efectuarea unor tratamente medicale în miez de noapte. Un alt obiectiv este crearea unui serviciu de ambulanţă cu dispecerat propriu, conectat la serviciul naţional 112 pentru deservirea locuitorilor din Ovidiu, Poiana şi Culmea. La începutul campaniei electorale am făcut o solicitare, în scris, către Primăria Ovidiu, pe Legea 544/2001, şi nu am primit niciun răspuns. Voiam să-mi comunice clasa din care face parte ambulanţa achiziţionată de Primărie, pentru a vedea ce serviciu medical va oferi. Actuala administraţie s-a sprijinit pe o iniţiativă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care a creat, în afară de substaţii, şi puncte de lucru. Unul dintre ele este Ovidiu, creat odată cu cel din Valu lui Traian, pentru a acoperi capetele autostrăzii pentru situaţii de urgenţă. Numai că, fiind un punct de lucru al SAJ Constanţa, ea nu va deservi doar interesele locuitorilor din Ovidiu. 

– De ce ar trebui să vă voteze ovidienii ?

– Vreau să evit adjectivele „implicat”, „dedicat”, „devotat”. Sunt o fire calmă şi în general, destul de perseverentă în urmărirea unui ţel. Toate proiectele în care m-am implicat, nu m-am lăsat până nu am ajuns exact unde voiam să ajung. Pot să apară dificultăţi în realizare, însă rolul unui bun administrator tocmai ăsta este, de a găsi soluţii optime şi la timp. 

related posts

Leave a Comment