Home Actualitate Protest la ambulanță în Constanța

Protest la ambulanță în Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

A fost protest la ambulanță. Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Constanța s-au alăturat colegilor din întreaga țară la protestul declanșat  ca urmare a nemulțumirilor ce s-au acumulat în ultimii ani. Printre ele se afla și acordarea stimulentului de risc în lupta împotriva  noului coronavirus după criterii incorecte.

Ambulanțierii vor modificarea statutului personalului profesionist operativ de intervenție. Modificările cu care au venit aceștia zac din toamna lui 2016 la Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, din motive necunoscute. Asta deși s-au făcut solicitări de repunere pe dezbateri a acestui proiect.

De departe însă cea mai de actualitate nemulțumire a personalului serviciului județean de ambulanță se leagă de stimulentul pe care statul a anunțat că îl va acorda celor care au lucrat în linia întâi. Sindicaliștii au venit cu o serie de propuneri la acest proiect de lege însă acestea nu au fost cuprinse și nici asumate și introduse în lege, deși în acest fel s-ar fi făcut dreptate pentru tot personalul operativ care a desfășurat activități în teren pe perioada stării de urgență. De altfel angajații de la serviciul județean de ambulanță Constanța au mai protestat și în urmă cu trei săptămâni după ce au aflat că acordarea stimulentului se va face în mod discriminatoriu.

Angajații din serviciile de ambulanță consideră lipsa de răspuns din partea autorităților la adresele depuse în Parlamentul României, respectiv Camera Deputaților și la unele comisii, o dovadă de indiferență față de personalul din aceste unități care desfășoară activitatea în condiții de teren și în regim de urgență contra cronometru pentru a salva vieți. 

related posts

Leave a Comment