Home Actualitate Vacanțe date peste cap din cauza noilor măsuri

Vacanțe date peste cap din cauza noilor măsuri

by Antonia Mocanu
0 comment

Relaxarea graduală a măsurilor! Asta ne propun guvernanții și după data de 15 iunie, astfel încât din luna august să putem reveni la o viață normală.

Ministrul Sănătății a explicat, de ce vrea Guvernul prelungirea stării de alertă în România după data de 15 iunie. Un proiect de lege în acest sens ajută autoritățile să limiteze răspândirea bolii, prin măsurile luate.

Întrebat despre un “plan B” în cazul în care Parlamentul nu va aproba prelungirea stării de alertă, Tătaru a spus că există ordine de ministru, proceduri și protocoale, dar că autoritățile nu ar mai putea interveni și nu ar mai putea “restricționa absolut nimic”, astfel că speră să se ajungă la un numitor comun pentru menținerea stării de alertă. Nici instituirea stării de alertă doar în anumite zone nu ar fi posibilă.

Avem focare peste tot şi avem focare în constituire. Putem impune o izolare sau carantinare în starea de alertă. Avem cazuri asimptomatice care transmit. La Braşov, agentii economici şi-au testat muncitorii şi am văzut rezultatele”,a declarat Nelu Tătaru.

Astfel, patronatele din turismul de pe litoral anunţă că vor da în judecată Guvernul ”pentru subminarea economiei naţionale”, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid începând din 15 iunie.

Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, de la această dată peste 500.000 de români şi-au achiziţionat deja servicii de cazare în ţară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiţii.

related posts

Leave a Comment