Home Actualitate „Promovarea cooperării părților interesate (stakeholderi) din România și a partenerilor LitOUTer pentru reducerea deșeurilor marine din Marea Neagră” 14-15 aprilie 2022, INCDM Grigore Antipa, Constanța

„Promovarea cooperării părților interesate (stakeholderi) din România și a partenerilor LitOUTer pentru reducerea deșeurilor marine din Marea Neagră” 14-15 aprilie 2022, INCDM Grigore Antipa, Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină (INCDM) “Grigore Antipa” vă invită să participați la cel de al-IV-lea Workshop regional ”Promovarea cooperării părților interesate (stakeholderi) din România și a partenerilor LitOUTer pentru reducerea deșeurilor marine din Marea Neagră”.

La eveniment vor lua parte reprezentanți ai autorităților locale și naționale care au competențe în această zonă, precum: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, Ministerul Apelor și Pădurilor, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Scopul acestui workshop este de a promova și încuraja implicarea stakeholderilor români și a partenerilor din cadrul proiectului LitOUTer în reducerea deșeurilor marine din bazinul Mării Negre. Pe durata acestui workshop vor fi tratate aspecte generale în ceea ce privește problematica deșeurilor marine, se vor preciza principalele surse ale poluării cu deșeuri, căile de transport aferente, precum și impactul poluării cu deșeuri marine asupra mediului înconjurător și a organismelor vii.

Ne-am propus să conștientizăm problematica deșeurilor marine și în rândul elevilor din învățământul primar. Astfel, o activitate prevăzută în cadrul acestui workshop s-a adresat elevilor din clasele I-IV, pentru care am organizat un concurs de creație plastică intitulat “LitOUTer- O mare fără deșeuri” prin intermediul căruia am dorit să apreciem cunoștințele și preocuparea tinerelor generații în ceea ce privește poluarea cu deșeuri marine a Mării Negre. Compozițiile plastice înscrise vor fi jurizate în prima zi a workshopului.

Workshop este organizat în cadrul proiectului “Creșterea Gradului de Conștientizare a Publicului și Reducerea Deșeurilor Marine pentru Protecția Ecosistemului Mării Negre” (LitOUTer), finanțat prin Programul Operațional Comun al Bazinului Mării Negre 2014 – 2020, indicativ proiect: BSB785.

Proiectul este coordonat de Universitatea Tehnică Karadeniz, Facultatea de Științe Marine din Turcia, cu parteneri din Bulgaria (Institutul de Ocealogie din Varnia și Organizația non-guvernamentală Black Sea Network, Georgia (Centrul Internațional pentru Afaceri și Dezvoltare Economică), și România (Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Organizația non-guvernamentală Mare Nostrum).

Workshop-ul va avea loc în perioada 14-15 aprilie 2022, la sediul INCDM “Grigore Antipa”, Blvd. Mamaia nr. 300, Constanța.

related posts

Leave a Comment