Home Actualitate Jandarmii tulceni şi Patriarhia Română, în sprijinul familiilor nevoiaşe din mediul rural

Jandarmii tulceni şi Patriarhia Română, în sprijinul familiilor nevoiaşe din mediul rural

by Florentina Lup
0 comment

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, în colaborare cu voluntarii Paraclisului Mântuirii Neamului, au participat la o acţiune umanitară pentru a sprijini familiile nevoiaşe din mediul rural. Aceştia s-au deplasat în localităţile tulcene Luminiţa, Meşteru, Cârjelari, Mircea Vodă şi General Praporgescu, şi au ajutat persoanelor aflate într-o situaţie dificilă. Au fost distribuite produse de strictă necesitate persoanelor vulnerabile, cu dizabilităţi, bătrânilor singuri şi familiilor cu mulţi copii.

,,Astăzi am reuşit să aducem o rază de speranţă în 5 localităţi din judeţul Tulcea. Este pentru prima dată când voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale au ajuns în aceste zone şi am avut un sprijin de încredere din partea Jandarmeriei Române. De obicei, noi venim în sprijinul a 2-3 comunităţi într-o zi, dar de această dată am reuşit să ajungem în 5 locuri unde oamenii aşteptau un ajutor. Prin colaborarea cu Jandarmeria Româna am reuşit însă să acoperim o zonă mult mai mare. Vedeţi cât de important este ca două instituţii importante ale statului să-şi unească forţele şi să vina în ajutorul persoanelor vulnerabile?!”, a menţionat Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor.

Voluntarii şi jandarmii tulceni au fost însoţiţi de preoţii slujitori, care au ajutat la selectarea beneficiarilor şi organizarea locală a activităţii umanitare.

,,Colaborarea cu Patriarhia Română ne-a oferit prilejul să fim şi noi alături de familiile nevoiaşe din mediul rural. Ne bucurăm că am dat o mână de ajutor şi că am adus un zâmbet pe chipul acestor oameni greu încercaţi, aflaţi în dificultate. Prin această misiune deosebită, am dorit să transmitem comunităţii faptul că datoria şi responsabilitatea noastră faţă de societate este şi va rămâne prioritatea noastră numărul 1, suntem alături de oameni, suntem acolo unde este nevoie de noi. Jandarmeria este cu siguranţă pentru fiecare!”, a declarat sg.maj. Şerban Anca-Maria, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea.


related posts

Leave a Comment