Home Actualitate Reglementări pentru sectorul cultural

Reglementări pentru sectorul cultural

by Florentina Lup
0 comment

Printr-o ordonanţă de urgenţă, Ministerului Culturii a adoptat câteva măsuri pentru salvarea marilor evenimente culturale, care nu își mai pot desfășura activitățile în această vară. Conform OUG nr. 70/2020, sectorul cultural creativ va beneficia de următoarele reglementări:

1. Prelungirea acordării indemnizației prevăzute în Ordonanța nr. 30/2020, la art. XI și articolul XV până pe 31 mai 2020.

2. Posibilitatea refolosirii biletului deja achiziționat pentru evenimente sau festivaluri care erau programate în perioada 8 martie – 30 septembrie, pentru următoarea ediție sau transformarea în vouchere ce se pot folosi la alte activități culturale ulterioare. În cazul în care voucherul nu este folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii până cel târziu la data de 30 septembrie 2021, organizatorul va rambursa toate sumele pe care le-a primit din partea consumatorului până la 31 decembrie 2021.

3.Instituirea unei măsuri temporare care privește impozitul pentru veniturile impozabile obținute din România de nerezidenți din activități desfășurate în domeniul organizării de evenimente culturale, artistice, sportive, ştiinţifice, educaţionale sau de divertisment, precum și din participarea efectivă la astfel de evenimente.

related posts

Leave a Comment