Home Actualitate Programul RABLA, amânat

Programul RABLA, amânat

by Romanov Alex
0 comment

Administraţia Fondului pentru Mediu amână din nou lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru perioada 11 noiembrie – 30 decembrie 2022. Aceasta este a doua amânare a lansării Programului care urmează să permită scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani şi care ar fi trebuit demarat în luna septembrie.

Conform noilor modificări anunțate, primăriile vor putea face abia din 11 noiembrie conturi de utilizator pentru înscrierea în cadrul programului, iar o săptămână mai târziu vor putea depune cererile de finanțare.

Prin intermediul programului, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani vor putea primi, de la primăria de care aparțin, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să-i folosească pentru a cumpăra o mașină nouă.

În vederea aprobării cererii de finanțare, în cadrul sesiunii de înscriere, solicitantul trebuie să depună următoarele documente:

  1.  cererea de finanțare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, completată prin tehnoredactare;
  2.  împuternicire notarială, prin care persoana care va semna cererea de finanțare este mandatată de către reprezentantul legal în acest sens, după caz;
  3.  actul de identitate al reprezentantului legal sau, după caz, al împuternicitului solicitantului;
  4.  documentul doveditor al deschiderii de către solicitant, la Trezoreria Statului, a contului de venituri încasate de la Fondul pentru mediu.

related posts

Leave a Comment