Home Actualitate S-au încheiat lucrările la spitalul militar modular

S-au încheiat lucrările la spitalul militar modular

by Antonia Mocanu
0 comment

S-au încheiat lucrările la spitalul medical modular de intervenție și tratament instalat  la Constanta, pe stadionul Portul. Unitatea, cu o capacitate de 55 de paturi va trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19 și va decongestiona astfel unitățile sanitare care tratează deja pacienți confirmați.

La Constanța, au sosit ventilatoarele pentru pacienții COVID-19 care nu mai pot respiră singuri, în faza gravă a bolii. Spitalul Militar ridicat pe stadionul Portul a început deja să le monteze la fiecare pat din cortul de Terapie Intensivă. Militarii lucrează la asamblarea aparaturii medicale ce sosește zilele acestea în spitalul de campanie.

Ventilatoarele mecanice sunt cele mai importante piese din lanțul medical al personalului care se ocupă de bolnavii infectați cu COVID-19. Coronavirusul atacă plămânii pacientului, iar acesta nu mai poate respira singur. În lipsa unui plămân artificial, omul moare sufocat. Aceste ventilatoarele militare, salvează vieți.

Spitalul Militar ridicat în 4 zile la Constanța a fost gândit ca să respecte protocoale de biosecuritate sporită. Presiunea negativă a atmosferei din interior se traduce de fapt prin imposibilitatea aerului contaminat din saloane, de a ieși în atmosfera înconjurătoare.

Aerisirea corturilor se face prin filtre foarte fine, capabile să rețină aerosolii din respirația bolnavilor. Un cort are 8 paturi pe fiecare latură, și separat este compartimentul de Terapie Intensivă, cu câte 4 paturi.

În scurt timp medicii militarii vor primi și aparatul de testare PCR pentru detecția rapidă a pacienților pozitivi.  Spitalul Militar de la Constanța este identic cu ce au instalat americanii în Central Park din New York.

Americanii au 68 de paturi în timp ce la Constanța sunt 55 de bucăți. Separat de zona medicală și de tratament, există zona de carantinare pentru pacienții vindecați: ei nu vor fi lăsați să plece acasă ci vor sta sub observație alte 14 zile, până vor fi testați negativ de două ori consecutiv.

În Statele Unite astfel de campusuri medicale au fost ridicate de către Organizații Non-Guvernamentale, în timp ce la noi ele sunt în sarcina Armatei.

related posts

Leave a Comment