Home Editorii noștri îți recomandă Constănțenii, cetățeni „cuminți”: Deplasările în scop de recreație s-au redus cu 80%!

Constănțenii, cetățeni „cuminți”: Deplasările în scop de recreație s-au redus cu 80%!

by tomisnews
0 comment

Google a publicat statistici rezultate din datele de localizare a utilizatorilor acestei platforme din întreaga lume, pentru a ajuta autorităţile să evalueze eficacitatea distanţării sociale în faţa COVID-19. Datele din România arată faptul că ieșirile recreaționale ale românilor au scăzut cu 81% față de începutul lunii februarie, după instalarea situației de urgență care a dus la închiderea restaurantelor, mall-urilor și altor locuri de relaxare.

Deplasările de strictă necesitate, la magazinele alimentare și farmacii, au scăzut cu 53%, arată datele Google, în timp ce plimbările în parc s-au redus cu 60%. De asemenea, au scăzut cu 72% deplasările în stațiile de transport în comun, în timp ce ieșirile în zona de reședință sunt cu 15% mai reduse. Totodată, deplasările la locurile de muncă ale utilizatorilor platformei sale sunt cu 39% mai reduse față de luna februarie.

Auscăzut cu nu mai puțin de 85% ieșirile recreaționale ale românilor din județele Brașov, Cluj, Covasna, Suceava și București, zone în care se află astfel cei mai cuminți locuitori. Tot cu reduceri de peste 80% a deplasărilor în scop de recreație sunt județele Alba (83%), Arad (81%), Bacău (80%), Bihor (80%), Bistrița Năsăud (82%), Constanța (80%), Galați (80%), Hunedoara (82%), Iași (82%), Maramureș (81%), Mureș (81%), Neamț (80%), Prahova (81%), Satu Mare (82%), Sibiu (83%), Sălaj (82%), Timiș (83%), Vrancea (81%).

La polul opus, cei mai nepăsători români față de restricțiile de deplasare sunt cei din Teleorman (reducere cu 56% a ieșirilor recreaționale), Ialomița (62%), Giurgiu (63%), Călărași (65%), Olt (70%).

Informațiile Google îi pot ajuta pe factorii de decizie să înţeleagă schimbările de tendinţe în deplasările esenţiale, ceea ce i-ar putea determina să facă noi recomandări privind programele de funcţionare sau oferirea de servicii de livrare.

related posts

Leave a Comment