Home Actualitate Primul pacient pozitiv, la Constanța

Primul pacient pozitiv, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Cel mai negru scenariu se derulează și la Constanța. Un bărbat de 52 de ani a fost confirmat cu coronavirus. Acesta este asistent medical șef la Spitalul Județean, iar ancheta epidemiologică se anunță una foarte dificilă, pentru că omul nu a fost plecat în afara țării și susține că nici nu a intrat în contact cu vreo persoană venită din zonele de focar.

Bărbatul a intrat în concediu pe 29 februarie, timp de două zile a fost plecat la Piatra Neamț împreună cu fiica lui. Acolo pare să fi contactat și virusul. Însă nu a avut simptome și pe 3 martie a mers la serviciu pană pe data de 5 martie. Apoi a început să se simtă rău și și-a mai luat câteva zile de concediu. Pe 9 martie însă a început să se simtă rău.

Ce nu știu însă autoritățile este de unde a luat acest bărbat virusul. Și asta pentru că nu a fost plecat în afara țării și nici nu a intrat în contact cu cineva care  să fi venit din Italia sau China. Cel puțin așa susține pacientul. Acum și fiica lui este  în carantină și urmează să fie testate. 

Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au anunțat că va încerca achiziționarea de testere pentru depistarea  Covid 19 și  pentru Spitalul Județean.

Între timp alte 14 persoane suspecte, sosite din Italia în cursul zilei de ieri și transporatate în convoi păzit de angajați ai ministerului de interne au ajuns la Constanța și vor fi cazați în cele trei centre de carantină înființate la nivelul județului. Alte aproximativ 280 de persoane sunt izolate la domiciliu la nivelul județului.

Sursa foto:realitateadeconstanta.ro

related posts

Leave a Comment