Home Actualitate 25 de milioane pentru malul de la Cumpăna

25 de milioane pentru malul de la Cumpăna

by Antonia Mocanu
0 comment

Cumpăna primește bani pentru malul surpat. Vestea vine în urma întâlnirii prefectului județului Constanța cu premierul Ludovic Orban la începutul lunii martie, care promisese la momentul respectiv că va debloca bani pentru reabilitarea malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

25 de milioane de lei. Aceasta este suma pe care Guvernul României a deblocat-o, bani provenind din Fondul de Intervenție al Guvernului. Astfel, fiind suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Așadar,  se intră în linie dreaptă cu lucrările la Cumpăna, iar în cel mai scurt timp posibil, lucrările de reabilitare vor începe, pentru că pericolul este, în continuare, unul considerabil, în special pentru cetățenii care au case în apropiere.

Amintim faptul că în luna mai a anului trecut, o bucată lungă de 150 de metri şi lată de 10 metri din malul canalului Dunăre – Marea Neagră, în dreptul localității Cumpăna, s-a prăbuşit. A urmat o altă alunecare de proporții, în luna august, iar după surparea malului, primăria a împrejmuit zona, a evacuat opt familii şi a interzis accesul autoturismelor.

related posts

Leave a Comment