Home Actualitate Primul medic ucis de COVID-19, în România

Primul medic ucis de COVID-19, în România

by Antonia Mocanu
0 comment

Bilanțul deceselor înregistrate pe teritoriul României a depășit 500 de persoane. Din aceste persoane, în cursul zilei de 21 aprilie a decedat primul medic infectat cu Covid-19. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specialitatea medicină internă, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța

La doar 14 zile de când a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, un medic din Constanța a decedat. Acesta este și primul de pe teritoriul României care este răpus de virusul ucigaș.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost medic cu specitalitatea medicină internă, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța, până pe 6 aprilie, când a demisionat. O zi mai târziu, el a început să aibă primele simptome COVID-19. Pe 8 aprilie, medicul a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost depistat pozitiv în aceeași zi. În 11 aprilie 2020, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, bărbatul a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, unde a decedat în data de 21 aprilie.

Menționăm faptul că în cadrul anchetelor epidemiologice din această secție, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU, asistentul șef din secția Medicală II. Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR , rezultatul fiind, din nou, negativ.  De asemenea, în data de 31 martie, medicul în vârstă de 62 de ani și-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă.

Medicul de pe secția Medicală II este primul medic din România care își pierde viața din cauza virusului. În acest moment, bilanțul deceselor din România a trecut pragul de 500 de decese.  

related posts

Leave a Comment