Home Actualitate Anunțuri importante de la președintele României

Anunțuri importante de la președintele României

by Antonia Mocanu
0 comment

Măști obligatorii de la jumătatea lunii mai, stare de urgență care nu va fi prelungită, plan de relaxare a măsurilor restrictive în pași și deplasări fără declarație. Acestea sunt anunțurile pe care președintele României Klaus Iohannis le-a făcut recent în ceea ce privește viitorul României în următoarea perioadă.

Klaus Iohannis, președintele României a făcut câteva anunțuri cruciale despre viitorul țării în următoarea perioadă. Prima dintre acestea se referă la faptul că începând din 15 mai, măștile de protecție vor fi obligatorii pe întreg teritoriul României în contextul pandemiei Covid-19.

„Am decis azi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Nu e o măsură limitată în timp. Vom renunța la purtarea măștii poate la anul, când această pandemie va fi sub control și nu va mai exista riscul infectării” a declarat președintele României.

O altă veste pe care președintele țării a anunțat-o face referire la faptul că nu se va prelungi starea de urgență și că aceasta expiră așa cum știm deja în data de 15 mai.

 „O a doua măsură va bucura pe foarte mulți români. După data de 15 mai, după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Mi s-a părut important să vă dau această veste pentru a avea o perspectivă pentru ce va fi după 15 mai”, a menționat Klaus Iohannis.

În ceea ce privește măsurile de relaxare, acestea se vor face gradual, conform unui plan prestabilit și nu deodată deoarece virusul nu va dispărea la 15 mai. Tocmai de aceea președintele a punctat faptul că toate restricțiile rămân în vigoare până la jumătatea lunii mai și trebuie respectate ca atare pentru prevenirea COVID-19.

related posts

Leave a Comment