Home Actualitate Prima zi cu transport școlar, la Contanța

Prima zi cu transport școlar, la Contanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Proiectul pilot inițiat de municipalitate privind transportul școlar, a debutat astăzi la Constanța. Zeci de copii au mers cu autobuzele școlare la unitățile de învățământ. Conduși de părinți în stație, cu zâmbetul pe buze, aceștia au fost întâmpinați de reprezentanții CT BUS și ai Poliției Locale cu baloane, stegulețe, pixuri și insigne cu însemnele orașului Constanța.

Trei trasee pilot au fost introduse din această săptămână pentru transportul elevilor. Primii călători au ajuns în siguranță la școală, acolo unde au fost așteptați de reprezentanții unității de învățământ și conduși în sălile de clasă.

Momentan în proiect sunt incluse 10 unități de învățământ. Acestea deservesc atât grădinițele, cât și școlile în apropierea cărora se află stațiile traseelor pentru elevi.  Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se va face doar pe la prima ușă a autobuzului iar pentru asigurarea securității în mijlocul de transport în comun, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii sunt așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ care îi conduce în incinta unității școlare.

Municipalitatea și compania de transport în comun realizează un studiu cu privire la optimizarea traseelor pentru elevi, cât și pentru implementarea unora noi.

Reprezentanții Primăriei lansează un apel către părinți, în vederea completării unui chestionar ce va conduce la centralizarea propunerilor pentru noi trasee școlare. Acesta poate fi solicitat și depus la toate chioșcurile de bilete și abonamente CT BUS.

Sursa foto: ziarulamprenta.ro

related posts

Leave a Comment