Home Actualitate PELERINAJ PEDESTRU IAȘI-CONSTANȚA

PELERINAJ PEDESTRU IAȘI-CONSTANȚA

by Antonia Mocanu
0 comment

Cezar Elisei, tânărul temerar în vârstă de 38 de ani care în urmă cu 8 zile a pornit de la Iași, într-un pelerinaj pedestru indit, a ajuns la destinație. Mai exact la mânăstirea sfântul Casian din comuna constanteană Târgusor. Bărbatul a străbătut 410 kilometri, iar în tot acest timp a băut doar apă.  Prin aceasta călătorie fără precedent, Cezar Elisei a vrut să promoveze postul therapeutic, dar și o carte care abordează acest subiect, scrisă în urma unei expediții în Siberia.

Pe 19 iunie Cezar Elisei pornea într-un pelerinaj pe care nici el nu credea că îl va duce la bun sfârșit. Recunoaște că au fost zile în care picioarele îl dureau atât de tare încăt nu de puține ori a fost la un pas să renunțe. Și totuși, de fiecare dată găsea puterea necesară să se ridice  și să își continue misiunea.

Misiunea lui Cezar a fost cu atât mai grea cu cât în tot acest timp nu a consumat niciun fel de aliment. A băut doar apă. Înainte însă de a pleca la drum și-a făcut analizele medicale, iar rezultatele i-au dat încredere că va reuși să ajungă cu bine la finish. Chiar și pe parcursul pelerinajului, Cezar și-a verificat mai tot timpul starea de sănătate.

Motivul acestui demers inedit a constat  în promovarea postului terapeutic cu apă prin care există posibilitatea vindecării unor afecțiuni. Iar călătoria a venit după o altă experiență inedită pe care  Cezar a avut-o. Aceea de a merge în Siberia , unde a postit la o clinică de specialitate de lângă lacul Baikal.

După 8 zile de pelerinaj, timp în care s-a mai oprit doar câteva ore din când în când ca să se odihnească, Cezar Elisei a ajuns  la Mânăstirea Casian din comuna constanțeană Târgușor. Nu a ales întâmplator acest loc. Starețul mânăstirii este fratele preotului  de la mânăstirea Bucium, locul de unde a  plecat în pelerinaj.


„Temerarul” are la activ mai multe perioade de post doar cu apă, ultimul fiind cel mai lung, respectiv de 40 de zile în perioada martie-aprilie.  În urma experiențelor pe care le-a avut a luat naștere cartea  „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile” pe care o va lansa în aceste zile. În călătoria sa, Cezar Elisei a purtat  tricouri cu mesaje diferite referitoare la puterea și beneficiile postului terapeutic.

related posts

Leave a Comment