Home Actualitate Pas important pentru digitalizare

Pas important pentru digitalizare

by Antonia Mocanu
0 comment

România face un pas important în ceea ce privește digitalizarea. Un proiect al deputaților USR inițiat recent prinde contur.

Concret legea obligă instituțiile publice să ofere posibilitatea contribuabililor de a plăti taxele și impozitele online. În acest fel se oferă acces la beneficiile tehnologiilor moderne prin introducerea rapidă a mijloacelor de plata online a impozitelor şi taxelor pe întreg teritoriul României.

Prin introducerea sistemelor online de plată se obţin beneficii precum: reducerea cheltuielilor operaţionale; creşterea sumelor colectate de la cetăţeni prin încasarea simplă, rapidă şi sigură; disponibilitate 24 ore pe zi şi 7 zile pe săptămână.

„Un mare pas pentru digitalizarea României: legea USR care obligă instituțiile publice să-ți ofere posibilitatea de a plăti taxele și impozitele online a fost promulgată. Legea inițiată de deputații USR PLUS Brian Cristian și Viorel Băltărețu forțează statul să se adapteze vremurilor pe care le trăim, în care plățile cu cardul, online, fac parte din viața noastră de zi cu zi. Legea oferă acces tuturor cetăţenilor la beneficiile tehnologiilor moderne prin introducerea rapida a mijloacelor de plata online a impozitelor şi taxelor pe întreg teritoriul Romaniei. În prezent, sub 30% dintre primăriile din România oferă această opțiune. Celelalte 70% au șase luni la dispoziție să vină în secolul 21 și să implementeze schimbarea adusă de inițiativa USR. Legea va ușura viața tuturor românilor, inclusiv a celor din diaspora: ne scutește pe toți de drumuri inutile, de statul la cozi la ghișee și ne economisește timp și bani”, a declarat Remus Negoi, senator USR.

Așadar, acolo unde instituția este pregătită din toate punctele de vedere, legea privind digitalizarea poate fi și implementată chiar din acest moment.

related posts

Leave a Comment