Home Actualitate Pandemia de coronavirus schimbă radical obiceiurile românilor

Pandemia de coronavirus schimbă radical obiceiurile românilor

by Romanov Alex
0 comment

Pandemia de coronavirus schimbă radical obiceiurile românilor. Mai bine de trei sferturi dintre cetățenii țării spun că au gând să poarte mască în interior și în următoarele 6 luni, iar 70% spun că vor evita spațiile publice aglomerate. Puțin sub 60% spun chiar că ar fi de acord să treacă prin aceleași restricții dacă s-ar produce o pandemie similară sau un al 2-lea val de coronavirus. Este concluzia unui studiu  realizat de compania de cercetare pe un esantion de 1003 persoane. 

Studiul arată foarte clar că românii sunt mai chibzuiți, preferă să muncească de acasă, iar pentru copii preferă ca aceștia să facă scoala online.

Aproape jumătate dintre românii intervievați sunt de părere că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimți major asupra vieții lor chiar și după ce va fi trecut cu totul.

Un procent aproape similar cred că perioada prin care trec acum i-a determinat să-și reevalueze planurile de viitor. 

Peste 46% dintre respondenți cred că munca de acasă va fi principalul mod de desfășurare a activității și în următorul an.

Iar  33% spun că intenționează să-și țină copiii acasă și să nu-i trimită la scoală sau grădiniță, în timp ce aproape 21% vor contrariul. 

Aproape 40% dintre români spun că veniturile curente sunt suficiente doar cât să le asigure un trai decent.

În acest moment, aproape 60% dintre locuitorii țării au un card de debit și mai bine de o treime dețin un card de credit sau de cumpărături.

Studiul a fost realizat pe un esantion de  1.003 persoane iar marja de eroare este  de ± 3%.

sursa foto: ceccar.ro

related posts

Leave a Comment