Home Actualitate Operatorii de plaje, scutiţi cu 30%

Operatorii de plaje, scutiţi cu 30%

by Antonia Mocanu
0 comment

Operatorii de plaje de pe litoral primesc scutiri de 30% la plata chiriilor pentru anul 2020. Actul normativ propus de Administrația Națională Apele Române  a fost aprobat în ședința de Guvern.

Administrația Națională „Apele Române” a înaintat prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor către Ministerul Finanțelor Publice o propunere de act normativ cu scopul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiat contracte de închiriere cu Administrația Națională „Apele Române”, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

Astfel, prin actul normativ aprobat în ședința de guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiți de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020 iar aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente.

Propunerea răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor, ținându-se cont de faptul că activitățile aferente sezonului estival 2020 nu se desfășoară la capacitate optimă, din cauza măsurilor de protecție stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment