Home Actualitate Cod unic pentru aflarea rezultatelor

Cod unic pentru aflarea rezultatelor

by Antonia Mocanu
0 comment

Absolvenţii clasei a VIII-a susţin astăzi  proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2020.  În premieră în acest an, elevii nu vor mai veni la școală pentru a-și vedea rezultatele obținute la examene. Ei vor primi un cod unic pentru a le putea afla.

Anul acesta,  Ministerul Educației a stabilit măsuri în premieră pentru ca elevii să afle rezultatele la examenul de Evaluare Națională. Astăzi, la finalul examenului de matematică, elevii au primit un cod unic pe care îl vor putea accesa intrând pe site-ul Ministerului Educației, în 27 iunie.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Anul acesta probele de examen s-au desfăşurat sub reguli stricte pentru prevenirea răspândirii virusului Sars Cov 2. A fost făcut triajul epidemiologic la intrarea în fiecare unitate de învăţământ, băncile au fost amplasate la 2 m distanţă între ele iar elevii au purtat măşti de protecţie în interior.

Tot anul acesta pentru prima dată elevii vor putea face contestaţiile online. De asemenea, elevii vor ataşa contestaţiei şi o declaraţie tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

related posts

Leave a Comment