Home Actualitate Construcțiile ilegale pe plajă, sancționate

Construcțiile ilegale pe plajă, sancționate

by Antonia Mocanu
0 comment

Amenzi usturătoare pentru construcțiile ilegale pe plajă. Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral au sancționat contravențional 7 operatori de plajă din Năvodari, Constanța și Vama Veche cu amenzi în valoare toatală de 70.000 de lei pentru construcții ilegale pe domeniul public al statului și nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor.

În total, reprezentanţii ABADL au notificat 47 de operatori de plajă în vederea dezafectării construcţiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc, din care 35 în zona Năvodari, 11 în Constanţa şi unul la Limanu. Notificarea acestora s-a făcut în urma controalelor desfășurate în perioada 25.05 – 03.06.2020 care au avut ca scop identificarea construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă, iar mulți dintre aceștia nu se aflau la prima notificare. În urma măsurilor dispuse operatorilor de plajă s-au efectuat acțiuni de verificare pentru a stabili modul în care aceștia au respectat măsurile date de inspectori cu termene de remediere pe plajele din Năvodari, Constanța și Vama Veche și s-a constatat că 7 operatori nu au dezafectat construcțiile ilegale. Pentru nerespectarea măsurilor impuse, cei 7 operatori au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoarea totală de 70.000 lei.

Mulți dintre operatorii de plajă care au fost notificați au atacat în instanță documentul prin care erau înștiințați să demoleze construcțiile ilegale. Inspectorii din cadrul ABADL anunță că vor intensifica controalele pe litoral.

related posts

Leave a Comment