Home Actualitate Operatorii de plajă, atenționați de ABADL

Operatorii de plajă, atenționați de ABADL

by Antonia Mocanu
0 comment

Operatorii de plajă ce au încheiate contracte de închiriere cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral au fost notificați în ceea ce privește respectarea prevederilor legale la amenajarea sectoarelor de plajă. Iar odată cu venirea sezonului estival plajele vor fi supravegheate îndeaproape de către ABADL.

Astfel, având în vedere că o parte din operatorii de plajă au demarat lucrările de amenajare a plajelor, inspectorii din cadrul ABADL au trimis către cei 450 de operatori de plajă cu care A.B.A.D.L. are încheiate contracte de închiriere, înștiințări prin care sunt atenționați să respecte întocmai legislația în vigoare și prevederile contractuale.

Operatorii de plajă trebuie să asigure o suprafața de plajă destinată şezlongurilor și turiştilor cu accesorii proprii, potrivit art. 18 si 19 din Ordinul M.D.R.T. nr. 1204/2010. Astfel potrivit articolelor 18 și 19, suprafața sectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafața totală închiriată,  iar diferența  o va reprezenta zona destinată plajei pe nisip. De asemenea, zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în așa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării şezlongurilor.

„Utilizatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. au principalele obligații:

-să întrețină și să igienizeze zilnic și ori de câte ori este nevoie suprafața de plajă utilizată;

 -să nu realizeze pe plajă construcții şi dotări cu alte destinații decât cele prevăzute în lege Astfel, pe sectorul de plajă se vor amplasa numai dotările de plajă prevăzute în P.U.Z.-ul pentru amenajarea plajei şi Ordinul MDRT nr. 1204/2010 și numai cu acordul A.B.A.D.L; 

  -să permită accesul liber pe plajă şi libera circulație a persoanelor în spațiul plajei, fiind interzisă împrejmuirea sectorului de plajă.

  -să monteze panouri cu instrucțiuni de utilizare a plajei, a zonei şi a apei de îmbăiere;

 -să se asigure permanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungime sectorului de plajă, corespunzătoare unei lățimi de 5 m de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare şi ecologizare mecanizată. Pe această suprafață de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă”, precizează ABADL.

ABADL mai transmite faptul că operatorii de plajă au termen de 5 zile de la primirea notificărilor să dezafecteze construcțiile sau extinderile ilegale pe sectorul de plajă ce face obiectul contractului de închiriere.

Ca în fiecare an inspectorii A.B.A.D.L. vor monitoriza pe parcusul sezonului estival plajele litoralului românesc pentru a se asigura că legea este respectată.

related posts

Leave a Comment