Home Actualitate O nouă misiune pentru militarii de la bordul Fregatei “Regina Maria”

O nouă misiune pentru militarii de la bordul Fregatei “Regina Maria”

by Romanov Alex
0 comment

Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianța Nord-Atlantică, prin integrarea fregatei „Regina Maria” în gruparea navală permanentă a NATO SNMG-2, care va desfășura misiuni de asigurare a securității aliate, în Marea Mediterana, în perioada 27 octombrie – 30 noiembrie.

Nava militară românească are la bord un echipaj alcătuit din 240 de militari, un elicopter IAR Puma Naval și un detașament de scafandri de luptă de incursiune la bord. Fregata a plecat din portul militar Constanța spre Mediterana, pentru a se intra în gruparea SNMG-2 și pentru a executa misiuni de supraveghere a traficului naval și de descurajare a unor potențiale amenințări asupra statelor Alianței din bazinul mediteranean. Totodată, fregata „Regina Maria” va participa și la exercițiile multinaționale „Dogu Akdeniz 21”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, și „NIRIIS 21”, condus de Forțele Navale ale Greciei.

Fregata „Regina Maria” face parte din pachetul de forțe pus la dispoziția NATO de Armata României. Anul acesta nava se află la cea de-a treia integrare în gruparea navală NATO SNMG-2, iar în luna septembrie a deținut comanda grupării navale a Operației NATO „Sea Guardian”.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment