Home Actualitate Nereguli la o secție de votare din Costinești

Nereguli la o secție de votare din Costinești

by Antonia Mocanu
0 comment

Nereguli grave la Costinești . Procesul electoral a fost suspendat timp de două ore după ce alegătorii au descoperit că buletinele de vot fuseseră tipărite greşit: sigla unui partid fusese înlocuită cu cea de la o altă formațiune. Imediat au fost anunțate autoritățile, dar și biroul electoral județean. În cele din urmă procesul s-a reluat…cu buletinele greșite.

Situația a fost cu atât mai ciudată cu cât buletinele au sosit în circumscripție încă de miercuri. Dacă ar fi fost sesizată la timp neregula, duminică  alegătorii nu ar mai fi fost puși în situația de a aștepta două ore până la reluarea procesului de vot, atât cât a fost suspendat după descoperirea reprezentanților din secțiile de votare.

Pa lângă reluarea votului după două ore, de la suspendare, reprezentanții biroului electoral județean au anunțat că au fost retipărite buletinele de vot acestea ajungând la Costinești duminică după-amiază. În localitate ar fi nevoie de aproximativ 2.700 de astfel de buletine.

Procesul de votare s-a reluat cu buletinele de vot greșite, acestea fiind considerate valabile. Ulterior  au fost  folosite cele retipărite.  

related posts

Leave a Comment