Home Actualitate Modificare esenţială introdusă de Ministerul Educaţiei

Modificare esenţială introdusă de Ministerul Educaţiei

by Antonia Mocanu
0 comment

Ministerul Educației aplică în toată țara regula repartizării aleatorii a copiilor în clasele pregătitoare, în baza unei proceduri transparente și

nediscriminatorii. Înscrierile în clasa pregătitoare încep anul acesta pe 4 martie 2020, potrivit proiectului pus în dezbatere publică.

A fost introdusă o modificare esenţială în procedura înscrierilor în clasa pregătitoare 2020: regula formării claselor de copii după criterii transparente și nediscriminatorii se aplică în toate școlile. Formarea claselor de elevi se va face după finalizarea procesului de înscriere, conform calendarului, după o procedură care va asigura transparenţă, nondiscriminare şi incluziune, iar învăţătoarele vor fi trase la sorţi pentru a se evita supraaglomerarea claselor de elevi. Această repartizare va putea fi considerată o metodă aleatorie în unităţile de învăţământ.

A doua noutate propusă prevede ca situaţiile excepţionale al copiilor care nu se încadrează în tranșele de vârstă prevăzute de metodologie vor fi analizate și soluționate de Comisiile județene/Comisia municipiului București, în baza unor proceduri proprii.

Acest model a fost introdus în Timişoara încă de acum 4 ani de zile, iar în Bucureşti va fi introdus începând cu anul 2020.

Ministerul aşteaptă propuneri şi observaţii până pe data de 14 februarie.

Sursa foto: adevărul.ro

related posts

Leave a Comment