Home Sănătate Nu se privatizează serviciile medicale

Nu se privatizează serviciile medicale

by Antonia Mocanu
0 comment

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care le permite cetăţenilor să acceseze servicii din partea spitalelor private finanţate din programele de sănătate ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a mai adăugat că privatizarea serviciilor medicale este exclusă.

Prin ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvernul Orban, pacienţii în stare critică critică vor beneficia mai repede de intervenţii în cel mai apropiat spital, fie de stat, fie privat. Prin urmare, numărul unităţilor sanitare care rezolvă cazurile de infarct miocardic sau de accident cerebral va creşte, pacientul va beneficia astfel de tratament şi nu va plăti nimic în plus.

Vicepremierul Raluca Turcan a adăugat că prin această Ordonanţă de Urgenţă, pacienţii vor avea acces la serviciul medical pe care îl consideră cel mai bun, în baza contribuţiilor semnificative pe care le fac la bugetul de Sănătate lună de lună, din salariu.

Decontarea se va realiza în acelaşi regim, din bugetul Sănătăţii, indiferent dacă este vorba de un spital de stat sau privat. Astfel se vor liberaliza serviciişe medicale iar binele pacientului va fi pus pe primul loc.

Sursa foto: promtmedia.ro

related posts

Leave a Comment