Home Actualitate Măsurarea temperaturii, obligatorie

Măsurarea temperaturii, obligatorie

by Antonia Mocanu
0 comment

Măsurarea temperaturii este obligatorie, astfel că triajul epidemiologic  se instituie pe toată durata stării de alertă, în cadrul instituțiilor publice, cât și în magazine, supermarket-uri și hipermarket-uri.

Ministerul Sănătății a precizat că triajul este obligatoriu, în conformitate cu prevederile Ordinului pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, cine refuză măsurarea temperaturii nu poate intra în magazine.

 „Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.”, afirmă reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.  

related posts

Leave a Comment