Home Actualitate Litoralul se pregătește

Litoralul se pregătește

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe litoral a început Marea Dezinfecție! Hotelurile și restaurantele au cumpărat mașini speciale cu care pulverizează biocide și substanțe virucide pe toate suprafețele. Se dezinfectează terasele, restaurantele, camerele, holurile, recepțiile și toate spațiile aferente. În weekend ajung la mare și primii turiști.

Hotelurile de 4 stele au cumpărat mașini de mare capacitate cu care acoperă suprafețe mari și foarte mari în timpul cel mai scurt.

Tot Litoralul își ia măsuri suplimentare în această vara, ca să evite pe cât posibil răspândirea infecțiilor, îndeosebi a coronavirusului. În restaurantele mari regulile sunt drastice și se referă nu doar la pardoseli ci și la igienizarea mobilierului și a barului de mai multe ori pe zi, dar și cea a angajaților. Același lucru fac în spațiile de cazare, cameristele.

Patronii din Nordul stațiunii Mamaia s-au pregătit cu reguli inspirate din turismul european. Oaspeții care intră în hotelurile de aici, vor trece printr-o procedură complicată până să-și primească cheia de la cameră. Totul e gândit astfel încât vizitatorii să aibă cât mai puțin contact unii cu alții, dar și cu personalul din recepție și din restaurant.

Și pe plaje, dar și la terase se dă zor ca totul să fie gata: ultimele sezlonguri sunt aduse din depozite și montate pe nisip, la mare distanță unele de altele. Vor fi maximum 3 în jurul unei umbrele, aceasta fiind regula pentru familii. Și aici o să miroasă a dezinfectant. Iar scaunele si mesele de la terase sunt și ele igienizate.

Iar unii hotelieri și-au  făcut curaj și au lansat și oferte pentru acest weekend.

Primii turiști urmează să ajungă vineri, în Mamaia, iar vremea se anunță și ea prietenoasă, cu temperaturi ce vor ajunge la 20 de grade celsius.  

related posts

Leave a Comment