Home Actualitate Mască obligatorie pe întreg teritoriul județului

Mască obligatorie pe întreg teritoriul județului

by Antonia Mocanu
0 comment

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca masca să fie obligatorie pe întreg teritoriul județului Constanța, în urma ultimei ședințe. Astfel, în întreg județul Constanța, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în județ, respectiv mai mare de 1,5/1.000 locuitori.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, două vor trece din scenariul 2, în scenariul 3, respectiv Grădinița cu Program Normal nr. 2 Corbu, Școala Gimnazială nr. 1 Lumina, Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu Costinești.

Alte 14 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței între 1-3/1.000 locuitori: Grădinița cu Program Normal Topraisar, Grădinița cu Program Normal Biruința, Școala Gimnazială nr. 1 Biruința, Grădinița cu Program Normal Movilița, Grădinița cu Program Normal Potârnichea, Școala Primară nr. 3 Potârnichea, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni, Grădinița cu Program Normal Mereni, Grădinița cu Program Normal Osmancea, Grădinița cu Program Normal Ciobănița, Școala Gimnazială nr. 1 Istria, Grădinița cu Program Normal Istria, Școala Gimnazială nr. 2 Nuntași și Grădinița cu Program Normal Nuntași. Totodată, aceeași modificare de scenariu va fi aplicată și pentru Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, unde nu se pot asigura condiții de învățământ „față în față”.

related posts

Leave a Comment